Giuseppe Scuderi, arestat săptămâna trecută la Bucureşti, a fost extrădat în Italia

Italianul Giuseppe Scuderi, membrul Cosa Nostra arestat pe 15 martie la Bucureşti, a fost extrădat în Italia, fiind încarcerat provizoriu în penitenciarul Rebibbia din apropiere de Roma, relatează site-ul publicaţiei Giornale di Sicilia.

214 afișări
Imaginea articolului Giuseppe Scuderi, arestat săptămâna trecută la Bucureşti, a fost extrădat în Italia

Giuseppe Scuderi, arestat săptămâna trecută la Bucureşti, a fost extrădat în Italia

Giuseppe Scuderi (44 de ani), condamnat la închisoare pe viaţă de justiţia italiană, a fost adus cu un avion pe aeroportul Fiumicino din Roma, fiind preluat de autorităţile italiene şi încarcerat provizoriu în penitenciarul Rebibbia, până se va stabili unde va ispăşi pedeapsa.

Curtea de Apel Bucureşti admisese, marţea trecută, arestarea pentru 29 de zile a lui Giuseppe Scuderi, în vederea predării acestuia către autorităţile italiene, instanţa luând act de dorinţa acuzatului de a fi trimis în Italia. În urma audierii lui Scuderi, Curtea de Apel Bucureşti luase act de cererea italianului de a fi trimis în ţara sa.

Italianul Giuseppe Scuderi, membru al mafiei italiene Cosa Nostra, era urmărit în România de aproximativ şase luni, fiind prins pe 15 martie într-un cazinou de pe Bulevardul Timişoara din Bucureşti, unde sărbătorea ziua soţiei. Pe numele lui Scuderi exista un mandat de arestare european, după ce în martie 2005 Înalta Curte din Italia l-a condamnat la închisoare pe viaţă, pentru omor calificat, trafic de arme, deţinere şi folosire de arme provenite din trafic.

Bărbatul locuia în Bucureşti, într-un apartament închiriat, pe strada Romancierilor, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, Adrian Dumitrescu, şeful Serviciului Urmăriri al Poliţiei Române. Dumitrescu a precizat că acesta nu avea afaceri în România, folosind un act de identitate pe un alt nume, al lui Vincenzo Cristaldi.

Italianul s-ar fi aflat în România de trei-patru ani şi nu avea loc de muncă, fiind sprijinit financiar de către familia lui din Italia, a declarat Paolo Sartori, ofiţerul italian de legătură de la Poliţia Română. Ofiţerul italian a precizat că Scuderi era foarte retras şi nu avea viaţă socială în România, motiv pentru care găsirea lui a fost dificilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici