Goran Hadzici, ultimul fugar căutat de TPI pentru fosta Iugoslavie, s-ar fi ascuns şi în România

Presa sârbă speculează cu privire la locul şi modul în care s-a ascuns timp de şapte ani Goran Hadzici, ultimul fugar căutat de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, printre ţările menţionate fiind şi România, relatează postul de televiziune RT.

346 afișări
Imaginea articolului Goran Hadzici, ultimul fugar căutat de TPI pentru fosta Iugoslavie, s-ar fi ascuns şi în România

Goran Hadzici, ultimul fugar căutat de TPI pentru fosta Iugoslavie, s-ar fi ascuns şi în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa speculează că Goran Hadzici s-a aflat în străinătate şi menţionează Rusia, Belarus şi România printre posibilele destinaţii, precizează RT. Surse din cadrul poliţiei afirmă că au primit semnale în acest sens de-a lungul anilor, dar acestea nu s-au dovedit adevărate.

Fuga lui Hadzici, arestat miercuri în Serbia, a început în iulie 2004, în momentul în care autorităţile sârbe primeau de la TPI actul de inculpare a acestuia.

El este acuzat de uciderea a sute de civili croaţi şi de masacrul de la Vukovar din timpul războiului din Croaţia (1991-1995).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici