Gorbaciov afirmă că Lukaşenko îşi pregăteşte fiul ca succesor "ca şi cum ar fi în Regatul Belarus"

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, îşi pregăteşte fiul în vârstă de şase ani să îi urmeze la putere, a apreciat miercuri fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a subliniat că această fostă republică sovietică are nevoie de "schimbări".

245 afișări
Imaginea articolului Gorbaciov afirmă că Lukaşenko îşi pregăteşte fiul ca succesor "ca şi cum ar fi în Regatul Belarus"

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Lukaşenko "îl ţine pe Kolia (prenumele fiului său-n.r.) de mână. Îşi pregăteşte un succesor fără să o ascundă, ca şi cum ar fi în Regatul Belarus", a declarat Gorbaciov într-o conferinţă de presă.

"El este la putere de aproape 20 de ani. Sunt necesare nişte schimbări" în Belarus a continuat el, criticând represiunea care a avut loc după alegerile prezidenţiale din decembrie 2010.

Mai mulţi candidaţi ai opoziţiei în aceste alegeri au fost încarceraţi pentru că au participat la o manifestaţie organizată imediat după scrutin, care denunţa fraude în realegerea liderului belarus cu aproape 80 la sută din sufragii.

"Lukaşenko se comportă ca un elefant într-un magazin de porţelan. I s-a întâmplat ceva (pentru că) este prea sigur pe el", a mai declarat Gorbaciov, care l-a cunoscut pe Lukaşenko încă din perioada în care era şef de sovhoz, iar apoi deputat.

Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 56 de ani, apare frecvent în public împreună cu Nikoli, fiul său dintr-o relaţie extraconjugală.

El i l-a prezentat Papei Benedict al XVI-lea, l-a îmbrăcat în uniformă în timpul paradelor militare şi s-a filmat alături de băiatul aşezat pe grămezi de aur într-o vizită la Banca centrală belarusă.

"Este talismanul meu, crucifixul meu, deci îl port" cu mine, a declarat liderul belarus despre copil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici