Gorbaciov înfiinţează o mişcare social-democrată

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a fondat sâmbătă o nouă mişcare social-democrată, cu câteva sâptămâni înainte de alegerile legislative din decembrie, la care însă această formaţiune nu va participa, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Gorbaciov înfiinţează o mişcare social-democrată

Gorbaciov înfiinţează o mişcare social-democrată

Într-o declaraţie adoptată de congresul consultativ de la Moscova, Uniunea Social-Democraţilor, a cărei conducere va fi asigurată de cel care a înfiinţat "perestroika", susţine că, "potenţial, alegerea democratică şi competiţia politică sunt limitate" în Rusia.

Mişcarea sa, formată din organizaţii locale şi care nu va fi înregistrată ca partid politic, deplânge în acest document faptul că "spaţiul politic public" este "restrâns" şi că în prezent există "o presiune puternică asupra societăţii civile".

Mihail Gorbaciov, a cărui perestroika (politica de reforme şi de deschidere a URSS), iniţiată în 1985 a condus la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, nu se bucură de popularitate în Rusia şi nu are nici un rol semnificativ în viaţa politică rusă.

Fostul preşedinte sovietic a creat deja în 2001 un Partid Social-Democrat, dar această formaţiune a rămas marginală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici