Gordon Brown vorbeşte în Normandia despre "Obama Beach"

Premierul britanic, Gordon Brown, a comis sâmbătă o gafă în discursul susţinut în Normandia, vorbind despre debarcarea de la "Obama Beach", deşi plaja unde a avut loc operaţiunea aliată este cunoscută drept "Omaha" Beach.

22 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown vorbeşte în Normandia despre "Obama Beach"

Gordon Brown vorbeşte în Normandia despre "Obama Beach" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şi aproape de Obama Beach, ne alăturăm preşedintelui Obama pentru a aduce un omagiu special curajului imens al soldaţilor americani care şi-au dat viaţa la Omaha Beach", a spus Gordon Brown, în cursul ceremoniilor organizate la 65 de ani de la Debarcarea aliată în Normandia.

La eveniment au participat atât preşedintele american, Barack Obama, cât şi omologul să francez, Nicolas Sarkozy, dar şi Gordon Brown, care se confruntă cu o situaţie politică extrem de dificilă la Londra. Afectat de scandalul deconturilor parlamentarilor, poziţia sa de lider al Partidului Laburist este contestată şi a fost nevoit să efectueze vineri o remaniere guvernamentală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici