Grecia a recuperat în patru luni doar 19 milioane euro din datorii către stat de 13 miliarde euro

Ministerul de Finanţe din Grecia a recuperat în patru luni 19 milioane de euro de la marii datornici, care împreună au de plată către stat 13 miliarde de euro, potrivit unui document prezentat în parlamentul elen.

124 afișări
Imaginea articolului Grecia a recuperat în patru luni doar 19 milioane euro din datorii către stat de 13 miliarde euro

Grecia a recuperat în patru luni doar 19 milioane euro din datorii către stat de 13 miliarde euro (Imagine: Shutterstock)

Datorii de aproape 30 milioane de euro, în valoare mai mare decât sumele recuperate, au fost însă şterse în această perioadă, scrie Athens News.

Documentul a fost transmis parlamentului de către Ministerul de Finanţe, în urma unei întrebări a unui membru al legislativului.

Serviciile de inspecţie ale ministerului se concentrează pe 1.500 de datornici, cu datorii de peste 5 milioane de euro fiecare, iar în perioada 1 mai-31 august au deschis 459 de cazuri, totalizând plăţi restante de 13 miliarde de euro.

Din totalul de 13 miliarde de euro, statul a reuşit să recupereze 19 milioane de euro, dar a şters datorii de 29,5 milioane de euro.

Grecia a fost nevoită să adopte măsuri dure de austeritate pentru a primi împrumuturi de la statele zonei euro şi FMI, după ce îndatorarea foarte ridicată a statului a adus ţara în pragul colapsului financiar.

Evaziunea fiscală din Grecia, aflată la cote foarte ridicate, a fost identificată repetat ca o sursă de posibile venituri în contextul recesiunii prelungite, însă autorităţile elene nu au reuşit să încaseze sumele datorate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici