Grevă masivă în Los Angeles. Ridicarea gunoiului, amânată, piscine închise, întârzieri pe aeroport

Mii de lucrători municipali din Los Angeles au planificat o grevă de 24 de ore, marţi, pentru a protesta faţă de negocierile cu oficialii guvernamentali cu privire la un nou contract de muncă, scrie Reuters.

329 afișări
Imaginea articolului Grevă masivă în Los Angeles. Ridicarea gunoiului, amânată, piscine închise, întârzieri pe aeroport

Sursa: AP / Mediafax Foto

Aproximativ 11.000 de lucrători municipali, inclusiv mecanici, salvamari, ofiţeri de trafic şi personal de la aeroport, reprezentaţi de Sindicatul Internaţional al Angajaţilor din Servicii (SEIU) 721, sunt aşteptaţi să meargă la acţiunile de protest pentru a cere ca administraţia oraşului să înceteze practicile neloiale de muncă, a precizat sindicatul online.

„Facem grevă pentru respect, pur şi simplu - şi dacă nu îl obţinem, îl vom închide”, a declarat SEIU pe reţelele de socializare.

Primarul oraşului Los Angeles, Karen Bass, a declarat că unele servicii ale oraşului nu vor fi disponibile marţi în timpul grevei de 24 de ore.

Unele dintre cele 55 de piscine ale oraşului vor fi închise, ridicarea gunoiului va fi amânată cu o zi, iar centrul de apeluri pentru informaţii 311 al oraşului ar putea înregistra întârzieri. Pasagerii care pleacă de pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles ar trebui, de asemenea, să prevadă o oră suplimentară de întârzieri, a precizat Bass.

„Oraşul Los Angeles nu se va închide”, a spus primarul. „Oraşul va fi întotdeauna disponibil pentru a face progrese cu SEIU 721 şi vom continua să negociem cu bună credinţă”.

Sindicatul a declarat că muncitorii intră în grevă după ce oraşul s-a angajat în practici neloiale de muncă în timpul negocierilor cu privire la probleme de recrutare, menţinere şi angajare.

Oficialii din Los Angeles au refuzat să onoreze acordurile anterioare, au trimis negociatori la masa negocierilor fără a avea autoritatea de a negocia şi au restricţionat accesul sindicatului la locurile de muncă, se arată în raport.

Greva este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni sindicale organizate la locul de muncă în cel de-al doilea oraş ca mărime al naţiunii în această vară.

Scenariştii de la Hollywood sunt în grevă de trei luni, iar actorii au intrat în grevă în urmă cu trei săptămâni. În iulie, mii de lucrători din industria hotelieră din Los Angeles au organizat o grevă de trei zile din cauza salariilor, a beneficiilor şi a condiţiilor de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici