Gripa porcină, mai puţin virulentă decât "gripa spaniolă"

Gripa porcină nu pare atât de virulentă ca epidemia din 1918 numită "gripă spaniolă", care a provocat moartea a zeci de milioane de persoane în lume, a declarat vineri un oficial american de rang înalt din domeniul Sănătăţii.

35 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină, mai puţin virulentă decât "gripa spaniolă"

Gripa porcină, mai puţin virulentă decât "gripa spaniolă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vedem semnele virulenţei care erau prezente în virusul din 1918", a declarat Nancy Cox, oficial din departamentul consacrat gripei de la Centrele americane de control şi prevenire a maladiilor (CDC).

Ea a adăugat însă, în cadrul unei conferinţe telefonice, că mai sunt "încă multe lucruri" pe care oamenii de ştiinţă nu le înţeleg despre maladia din 1918, epidemia de gripă cea mai mortală din istoria modernă.

Epidemia de gripă porcină, al cărei nume oficial este de acum "gripa A (H1N1)", conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), afectează aproximativ 15 ţări şi a provocat oficial moartea a 16 persoane, dintre care 15 în Mexic şi una în SUA.

"Gripa spaniolă" provenea de la o formă de virus de tip H1N1, ca şi cea de anul acesta. Între 1918 şi 1919, virusul a afectat o mare parte din populaţia lumii şi a provocat moartea a cel puţin 40 de milioane de persoane, conform OMS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici