Groază în vremea coronavirusului. Animalele de la zoo ar putea fi lăsate să se mănânce între ele, spun oficialii unei astfel de grădini zoologice

  • Neumunster Zoo se află într-o situaţie de criză afirmă directoarea acesteia, Verna Kaspari
  • Datorită crizei iscate de pandemia de coronavirus, grădina zoologică a rămas fără resurse şi nu mai are cu ce să hrănească animalele
  • "Am făcut o listă cu animale care ar putea fi sacrificate", a spus Verena Kaspari
3149 afișări
Imaginea articolului Groază în vremea coronavirusului. Animalele de la zoo ar putea fi lăsate să se mănânce între ele, spun oficialii unei astfel de grădini zoologice

Groază în vremea coronavirusului. Animalele de la zoo ar putea fi lăsate să se mănânce între ele, spun oficialii unei astfel de grădini zoologice

Grădina zoologică Neumunster, din Germania, trece printr-o criză majoră, iar conducerea ia în calcul sacrificarea unor animale. Practic, unele ar putea deveni hrană pentru altele, spune directoarea Verena Kaspari. Aceasta a vorbit pentru cotidianul Die Welt.
 
"Am întocmit o listă cu animalele pe care le-am putea sacrifica mai întâi", a declarat ea.
 
Conducerea grădinii zoologice spune că a rămas fără resurse şi face apel la donaţii pentru a putea hrăni animalele. Verena Kaspari a caracterizat situaţia ca fiind "neplăcută". Ea a mai spus că pinguinii şi focile consumă o mare cantitate de peşte zilnic.
 
"Dacă se va ajunge acolo, aş prefera să le eutanasiem pe unele decât să le lăsăm să moară de foame. În cel mai rău scenariu, va trebui să hrănim unele animalele cu alte animale", a mai spus aceasta.
 
Pierderile Neumunster Zoo se ridică la 175.000 euro de la startul pandemiei.
 
Grădinile zoologice din Germania cer un ajutor guvernamental de 100 milioane euro pentru a putea trece peste criză şi pentru a putea hrăni animalele.
 
Pe de altă parte, conducerea grădinii zoologice Schonbrunn, una dintre marile atracţii ale Vienei, a notat că a supravieţuit până acum din fondurile de rezervă, dar a trimis 70% dintre angajaţi în şomaj tehnic.
 
Unii specialişti spun că animalele pot suferi emoţional de pe urma lipsei oamenilor, ele fiind obişnuite cu aceştia. "Maimuţele în special iubesc să vadă oameni. Pentru ele, această perioadă este destul de plictisitoare", spune Philine Hachmeister, de la Berlin Zoo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici