Guvernul francez cere prudenţă şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie în cazul directorului FMI

Guvernul francez a cerut duminică prudenţă şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie în cazul directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol în Statele Unite.

212 afișări
Imaginea articolului Guvernul francez cere prudenţă şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie în cazul directorului FMI

Guvernul francez cere prudenţă şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie în cazul directorului FMI (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Guvernul francez respectă două principii simple: cel al unei proceduri judiciare în curs de desfăşurare, sub autoritatea justiţiei americane şi conform dreptului american, şi cel al respectării prezumţiei de nevinovăţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, François Baroin, ministru pentru Buget.

Baroin, primul membru al Executivului de la Paris care reacţionează după arestarea lui Strauss-Kahn, a precizat că, deocamdată, Franţa "nu va comenta mai mult" în acest caz.

"Trebuie să fim extraordinar de prudenţi în exprimare, în analiză, comentarii, consecinţe", a adăugat el, afirmând că directorul general al FMI "va fi audiat de un judecător, va avea posibilitatea să se exprime, să ofere versiunea sa".

Dominique Strauss-Kahn a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol asupra unei femei în vârstă de 32 de ani, într-o cameră de hotel din New York. El a fost reţinut sâmbătă seară, după ce se îmbarcase într-un avion cu destinaţia Paris, şi a fost acuzat oficial duminică.

Avocatul său a anunţat că Dominique Strauss-Kahn respinge acuzaţiile şi va pleda nevinovat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici