Guvernul Franţei, dat în judecată de sute de medici în urma epidemiei de coronavirus

  • Guvernul Franţei, acţionat în judecată din cauza modului defectuos în care gestionează epidemia
  • Sute de medici au iniţiat o acţiune judiciară contra premierului Édouard Philippe şi a fostului ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn, pe care îi acuză de "minciună de stat"
  • Medicii îi acuză pe Édouard Philippe şi Agnès Buzyn că nu au luat măsurile necesare pentru a opri epidemia înainte de răspândirea acesteia în Franţa
25938 afișări
Imaginea articolului Guvernul Franţei, dat în judecată de sute de medici în urma epidemiei de coronavirus

Sursa foto: Profimedia

Sute de medici din Franţa au depus plângere judiciară împotriva premierului Édouard Philippe şi a fostului ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn, pe care îi acuză de "minciună de stat" în gestionarea crizei epidemice.

Peste 600 de medici reuniţi în asociaţia C19 au iniţiat o acţiune judiciară contra premierului Édouard Philippe şi a fostului ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn, pe care îi acuză de "minciună de stat" în gestionarea crizei epidemiei de coronavirus.

Cei trei medici fondatori ai asociaţei - Philippe Naccache, Emmanuel Sarrazin şi Ludovic Toro - au sesizat Curtea de Justiţie a Republicii, singura instanţă care are juridisdicţie de a judeca actele comise de membri ai Guvernului.

Medicii îi acuză pe Édouard Philippe şi Agnès Buzyn că nu au luat măsurile necesare pentru a opri epidemia înainte de răspândirea acesteia în Franţa, deşi cunoşteau riscurile.

Scandalul lipsei măştilor de protecţie a fost primul factor de nemulţumire. "Guvernul a transmis la sfârşitul lunii februarie că măştile vor veni, iar lumea a crezut. La începutul lunii martie, când au înţeles că nu vor fi măşti, au început să spună că nu va fi nevoie. Este realitatea unei neputinţe şi a unei minciuni, adevărul este că nu aveau stocuri", argumentează Fabrice Di Vizio, avocatul asociaţiei de medici.

În plus, asociaţia medicilor denunţă lipsa de acţiune a fostului ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn. "Practic, ea a explicat că ştia totul, dar nu a făcut nimic", a subliniat avocatul Fabrice Di Vizio.

"O anchetă penală este indispensabilă, pentru a cunoaşte amploarea informaţiilor care le-au fost ascunse francezilor şi a determina responsabilităţile fiecăruia în acest fiasco medical. Serverele Ministerului Sănătăţii trebuie percheziţionate", a subliniat avocatul.

Administraţia Emmanuel Macron a impus restricţii de circulaţie din cauza epidemiei de coronavirus, situaţie care a generat un val de nemulţumiri.

Franţa înregistrează 12.612 cazuri de coronavirus şi 450 de decese, a anunţat vineri seară Jérôme Salomon, directorul Departamentului francez pentru Sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici