Guvernul german va împiedica sosirea în Germania a transporturilor de marfă din Yemen

Guvernul german a dat asigurări că va împiedica de acum sosirea în Germania a transporturilor de marfă din Yemen, a anunţat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

16 afișări
Imaginea articolului Guvernul german va împiedica sosirea în Germania a transporturilor de marfă din Yemen

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul federal asigură că începând de acum nici un transport de marfă provenind din Yemen nu va mai ajunge în Germania", a declarat ministrul, după descoperirea, în avioane din Dubai şi Marea Britanie, a două colete-capcană expediate din Yemen şi destinate Statelor Unite.

"Direcţia germană a aviaţiei a ordonat tuturor companiilor aeriene, transportatorilor express şi altor grupuri să controleze 100 la sută şi până la noi ordine mărfurile existente şi depozitate care provin din Yemen", a anunţat la rândul său Ministerul german al Transporturilor, într-un comunicat.

Acest control este valabil în special pentru mărfurile în tranzit, dar şi pentru mărfurile care trebuie să îşi continue traseul pe cale rutieră sau feroviară, adaugă textul.

Anterior, ministerul anunţase că grupul de transport şi logistică DHL şi-a sporit controalele mărfurilor provenind din Yemen, la cererea autorităţilor americane, la punctul său de tranzit al mărfurilor de la Leipzig (estul Germaniei).

Scotland Yard a anunţat sâmbătă că avionul care a aterizat pe aeroportul East Midlands îmbarcase coletul-capcană "într-un container la Koln, în Germania, dintr-un avion care venea din Yemen".

Conform cotidianului Bild am Sonntag, care citează surse din serviciile de securitate germane, coletul a fost interceptat datorită indicaţiilor poliţiei criminalistice germane (BKA), care a obţinut informaţii de la Arabia Saudită. BKA nu a putut însă să împiedice continuarea transportului de pe aeroportul din Koln, adaugă cotidianul german.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) din Franţa a anunţat sâmbătă suspendarea transporturilor aeriene de marfă din Yemen, în timp ce Belgia a cerut o "vigilenţă sporită" pentru zborurile dinspre şi către Yemen, şi cu destinaţia Statele Unite.

Autoritatea generală a aviaţiei civile (GCAA) din Dubai a anunţat sâmbătă că pachetul care a fost descoperit pe aeroportul internaţional din Dubai (...) a fost transportat din Sanaa la bordul unui avion al Qatar Airways cu destinaţia Doha, care mergea apoi spre emirat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici