Guvernul moldovean a rechemat în ţară şapte ambasadori

Guvernul Republicii Moldova a rechemat joi şapte ambasadori, printre care şi pe cel din România, Lidia Guţu, informează Info-Prim Neo în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Guvernul moldovean a rechemat în ţară şapte ambasadori

Guvernul moldovean a rechemat în ţară şapte ambasadori

Lidia Guţu, ambasadorul Republicii Moldova în România şi, prin cumul, ambasador în Muntenegru şi Serbia, cu reşedinţa la Bucureşti, a fost rechemată şi numită ambasador al Republicii Moldova în Bulgaria, înlocuindu-l pe Veaceslav Madan, rechemat din funcţie.

Valeriu Bobuţac, cu reşedinta la Budapesta, a fost rechemtat din funcţia de ambasador în Ungaria şi, prin cumul, în Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Croaţia, Sfântul Scaun şi în Comisia Dunăreană. El a fost numit ambasador în Belarus şi, prin cumul, reprezentant permanent pe lânga organele statutare şi alte organe ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), cu reşedinţa la Minsk. El l-a înlocuit astfel pe Ivan Filimon.

Natalia Gherman a fost rechemată din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Suedia şi din funcţiile deţinute, prin cumul, de ambasador în Finlanda şi Norvegia, cu reşedinţa la Stockholm.

Igor Corman, cu reşedinta la Berlin, a fost rechemat din Germania şi, prin cumul, din Danemarca.

Iulian Grigoriţă a fost rechemat din funcţia de consul general al Republicii Moldova în circumscripţia consulară cuprinzând landurile germane Hessen, Baden-Wurttemberg, Bayern, Rheinland-Pfalz, Saarland şi Thuringia, cu reşedinţa în oraşul Frankfurt.

De asemenea, Sergiu Stati, consilierul preşedintelui Vladimir Voronin pe probleme politice, a fost numit ambasador al ţării în Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici