Guvernul Spaniei, băgat în criză de problema imigranţilor marocani

  • Aproximativ 8.000 de imigranţi a traversat înot frontiera spaniolă.
  • Situaţia este ceva mai tensionată în stradă. Au fost şi proteste în faţa Ambasadei Marocului din Madrid.
  • Grupurile de activişti din extrema dreaptă şi-au strigat nemulţumirile faţă de cum a fost gestionată criza şi au cerut şi demisia premierului Sanchez.
420 afișări
Imaginea articolului Guvernul Spaniei, băgat în criză de problema imigranţilor marocani

Guvernul Spaniei, băgat în criză de problema imigranţilor marocani

Spania se luptă de mai bine de două zile ca să restabilească ordinea în enclava Ceuta, din Nordul Africii.
 
Până acum, un număr record de aproximativ 8.000 de imigranţi a traversat înot frontiera spaniolă. Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a călătorit ieri în oraş, însoţit de ministrul de interne.
 
În acelaşi timp, guvernul spaniol a organizat la Madrid o reuniune de urgenţă, ca să găsească soluţii pentru rezolvarea crizei.
 
SINCRON ARANCHA GONZALEZ LAYA, ministrul spaniol de Externe:
”I-am reamintit ambasadorului marocan faptul că acest control al frontierelor a fost şi trebuie să rămână în continuare coresponsabilitatea Spaniei şi a Marocului”.
 
Ministrul de Externe spaniol spune că a discutat şi cu ceilalţi oficiali europeni, care s-au arătat foarte îngrijoraţi. Asta pentru că problema migraţiei este una sensibilă la nivelul UE. Comisarul european pentru afaceri interne a declarat că Uniunea doreşte să construiască o relaţie cu Maroc bazată pe încredere şi angajamente comune.
 
SINCRON YLVA JOHANNSON, comisar european pentru afaceri interne:
”Mulţi au trebuit să fie salvaţi. O persoană a murit. Cel mai important lucru acum este că Marocul continuă să-şi ia angajamentul că va preveni plecările neregulate şi că cei care nu au dreptul de şedere reîntorşi în mod ordonat şi eficient. Frontierele spaniole sunt frontiere europene”.
 
Situaţia este ceva mai tensionată în stradă. Au fost şi proteste în faţa Ambasadei Marocului din Madrid. Grupurile de activişti din extrema dreaptă şi-au strigat nemulţumirile faţă de cum a fost gestionată criza şi au cerut şi demisia premierului Sanchez.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici