Hamas face apel la aripa sa armată să atace Israelul "peste tot şi prin orice mijloace"

Mişcarea islamistă Hamas a făcut apel, joi, la aripa sa armată să atace Israelul "peste tot şi prin orice mijloace" după violenţele înregistrate în Fâşia Gaza şi soldate miercuri cu 21 de morţi, dintre care 18 palestinieni.

23 afișări
Imaginea articolului Hamas face apel la aripa sa armată să atace Israelul "peste tot şi prin orice mijloace"

Hamas face apel la aripa sa armată să atace Israelul "peste tot şi prin orice mijloace" (Imagine: Mediafax Foto)

Hamas a cerut aripii sale armate, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, "să lovească inamicul sionist peste tot şi prin toate mijloacele posibile în replică la crimele comise la Boureij (deoarece) duşmanul nu înţelege decât limbajul forţei", a anunţat gruparea într-un comunicat difuzat joi pe site-ul său de Internet.

Mişcarea islamistă a cerut militanţilor să răspundă operaţiunilor "în mod adaptat, indiferent de moment sau loc".

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, a declarat că "răspunsul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam înseamnă că toate mijloacele rezistenţei vor fi utilizate şi toate opţiunile sunt deschise pentru a face faţă acestei agresiuni împotriva poporului palestinian deoarece inamicul recurge la orice mijloace pe care le are la dispoziţie".

Optsprezece palestinieni, în majoritate civili, şi trei militari israelieni au fost ucişi miercuri în operaţiunile israeliene desfăşurate în Fâşia Gaza, controlată de Hamas. Un jurnalist palestinian, angajat al agenţiei britanice Reuters, figurează printre victime, alături de cinci palestinieni cu vârste mai mici de 15 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici