Hassan Rouhani face apel la unitate pentru depăşirea „războiului economic” cu Statele Unite

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a făcut apel miercuri la unitate pentru combaterea şi depăşirea „războiului economic” impus de către Statele Unite împotriva Iranului, relatează Reuters.

493 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani face apel la unitate pentru depăşirea „războiului economic” cu Statele Unite

Hassan Rouhani face apel la unitate pentru depăşirea „războiului economic” cu Statele Unite

„Trebuie să fim uniţi în această luptă, pentru a câştiga războiul economic lansat de Statele Unite împotriva Iranului”, a declarat Rouhani într-un discurs televizat.

Preşedintele iranian a declarat marţi că negocierile cu Statele Unite privind programul nuclear şi balistic nu vor începe dacă Administraţia de la Washington nu va ridica sancţiunile impuse Teheranului.

În urma summitului G7, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, pe tema programului atomic iranian. Liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea de a avea o întrevedere cu Hassan Rouhani în anumite condiţii.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Taguri:
hassan rouhani,
iran,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici