Hassan Rouhani: Obiectivul principal al Iranului este protejarea acordului nuclear. Să nu permită SUA şi altor duşmani să reuşească

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat, duminică, faptul că prioritatea de politică externă a guvernului său este să protejeze acordul nuclear de intenţia Statelor Unite să-l revizuiască, relatează site-ul Al Jazeera.

603 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani: Obiectivul principal al Iranului este protejarea acordului nuclear. Să nu permită SUA şi altor duşmani să reuşească

Hassan Rouhani: Obiectivul principal al Iranului este protejarea acordului nuclear. Să nu permită SUA şi altor duşmani să reuşească

"Cea mai importantă misiune a ministerului nostru de Externe este să susţină JCPOA (Acordul nuclear iranian) şi să nu permită SUA şi altor duşmani să reuşească. Susţinerea Acordului înseamnă rezistenţa în faţa adversarilor Iranului", a spus Rouhani, într-un discurs în Parlament.

Acum o săptămână, Rouhani a indicat că este pregătit să renunţe la acordul nuclear dacă Statele Unite continuă să aplice sancţiuni la adresa Teheranului.

Iranul a sesizat Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite în legătură cu sancţiunile impuse de Statele Unite în luna iulie, acuzând că este vorba de o încălcare a Acordului nuclear semnat de Teheran cu marile puteri.

Administraţia Donald Trump contestă Acordul nuclear cu Iranul, acuzând regimul islamist de la Teheran că "nu respectă spiritul tratatului". Preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că va decide în septembrie retragerea din acordul nuclear cu Iranul, după ce, potrivit unor surse, Washingtonul va efectua o serie de verificări în uzine atomice iraniene.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile nucleare în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici