Promisiunea preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani, după preluarea unui nou mandat: Nu vom accepta niciodată izolarea

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a promis joi că va continua eforturile de a pune capăt izolării ţării, după ce a preluat cel de-al doilea mandat şi a depus jurământul în faţa ayatollahului Ali Khamenei, relatează site-ul france24.com.

617 afișări
Imaginea articolului Promisiunea preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani, după preluarea unui nou mandat: Nu vom accepta niciodată izolarea

Promisiunea preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani, după preluarea unui nou mandat: Nu vom accepta niciodată izolarea

"Nu vom accepta niciodată izolarea. Acordul nuclear reprezintă un semn al bunăvoinţei Iranului pe scena internaţională", a spus Rouhani în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Teheran.

Ceremonia de inaugurare a preşedintele vine după ce SUA au impus noi sancţiuni împotriva Iranului, iar preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va rupe acordul nuclear. Administraţia americană acuză regimul islamist de la Teheran că "nu respectă spiritul tratatului", iar Washingtonul va efectua o serie de verificări în uzine atomice iraniene.

Tensiunile dintre Iran şi Statele Unite s-au intensificat de la alegerea lui Trump, care a acuzat adesea Teheranul de sprijinirea grupurilor extremiste şi de destabilizarea regiunii. Armata americană a acuzat Iranul că a amplificat violenţele din Irak prin finanţarea, instruirea şi echiparea militanţilor. Iranul a negat aceste lucruri, dând vina pe prezenţa trupelor americane pentru confruntările violente.

Hassan Rouhani, un moderat în vârstă de 68 de ani care s-a confruntat cu critici puternice din partea conservatorilor iranieni pentru eforturile sale de a reconstrui legăturile cu Occidentul, a făcut apel la unitate.

"Declar din nou că, odată cu încheierea alegerilor, vremea pentru unitate şi cooperare a venit. Le întind mâna tuturor celor care caută să obţină măreţia pentru această ţară", a spus Rouhani.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a aplaudat prezenţa însemnată la urne în cadrul alegerilor din luna mai şi a precizat că există "semne ale succesului regimului islamic prin întărirea caracterului republican şi popular al regimului revoluţionar".

Khamenei i-a cerut lui Rouhani să se concentreze pe "economia de rezistenţă", axată pe creşterea ocupării forţei de muncă şi a producţiei naţionale, într-un moment în care rata oficială a şomajului a ajuns la 12,6%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici