Indicele american Dow Jones a depăşit valoarea record de 22.000 de puncte, pe fondul vânzărilor spectaculoase înregistrate de compania Apple

Indicele Dow Jones Industrial Average, care cuprinde 30 de companii listate pe bursa americană, a depăsit nivelul record de 22.000 puncte în timpul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, pe fondul vânzărilor spectaculoase înregistrate de compania Apple, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2717 afișări
Imaginea articolului Indicele american Dow Jones a depăşit valoarea record de 22.000 de puncte, pe fondul vânzărilor spectaculoase înregistrate de compania Apple

Indicele american Dow Jones a depăşit valoarea record de 22.000 de puncte, pe fondul vânzărilor spectaculoase înregistrate de compania Apple

Este cea mai înaltă valoare de la formarea indicelui, în 1896, şi până în prezent, după ce în luna martie a acestui an trecea pentru prima dată de 21.000 puncte.

Acţiunile companiei Apple au urcat cu 4,73%, la un nivel record pentru cea mai mare companie din lume cotată la bursă. Indicele Apple a înregistrat o creştere de 36% în acest an.

Creşterea înregistrată de producătorul iPhone a ajutat substanţial indicele Dow Jones, deşi companii precum Microsoft, Facebook şi Alphabet au pierdut teren în cursul zilei de miercuri, după câştigurile puternice din ultima vreme care au făcut sectorul tehnologic să fie cel mai performant în 2017.

Potrivit unor investitori consultaţi de Reuters, corporaţiile trebuie să înceapă să cheltuiască mai puţin pentru a cumpăra acţiuni şi mai mult pentru a îmbunătăţi productivitatea, pentru a justifica câştigurile ulterioare ale acţiunilor din Silicon Valley.

Indicele bursier Dow Jones a marcat recent cea de-a cincea lună consecutivă de creştere şi a avansat timp de opt trimestre consecutive, cea mai lungă serie din ultimii 11 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici