Frustrări la angajare: Ce spun candidaţii de pe piaţa muncii din România despre feedback-ul post-interviu

În luna iunie 2017, un sondaj efectuat pe un eşantion de circa 750 de persoane de către platforma UndeLucrăm.ro, care găzduieşte evaluări ale angajaţilor despre companiile în care aceştia lucrează, arăta că propunerile financiare făcute de unii angajatori, care sunt formate dintr-o componentă salarială mică şi una de bonus potenţial foarte mare, sunt în general privite cu scepticism de angajaţii români.

1914 afișări
Imaginea articolului Frustrări la angajare: Ce spun candidaţii de pe piaţa muncii din România despre feedback-ul post-interviu

Frustrări pe piaţa muncii: Ce spun candidaţii despre feedback-ul post-interviu (Imagine: Shutterstock)

Prin al doilea sondaj, desfăşurat în perioada 11-25 iunie 2017, cu participarea a 500 de persoane, UndeLucram.ro şi-a propus să observe evoluţia relaţiei dintre departamentele de resurse umane şi candidaţi în ultimii ani, în ceea ce priveşte feedbackul, iar rezultatele redau un trend pozitiv.

Până nu demult, participarea la un interviu, în special la unul care nu se concretiza cu obţinerea unui loc de muncă, rămânea la stadiul de incertitudine, singurul răspuns pe care un candidat îl primea fiind clasicul şi aproape mereu inutilul „vă sunăm noi.”

Rezultatele celui mai recent sondaj arată că, de-a lungul timpului 91.4% dintre candidaţi  - altfel spus, 9 din 10 candidaţi - nu au primit niciun fel de răspuns din partea companiilor la care au participat la un interviu.

„Suntem cu toţii conştienţi că activitatea de HR nu este una uşoară şi că poate deveni foarte complicat să gestionezi câteva zeci sau sute de candidaţi. Totodată, în calitate de profesionişti, nu putem lăsa la voia întâmplării carierele a mii de oameni, prin omisiunea transmiterii unor informaţii esenţiale pentru ei, în condiţiile în care avem la dispoziţie tehnologii moderne, care permit comunicarea rapidă şi eficientă”, spune Costin Tudor, fondator şi CEO al UndeLucram.ro. 

În ultimii câţiva ani însă, a existat o îmbunătăţire în ceea ce priveşte feedbackul din partea angajatorului, fie el negativ sau pozitiv. Aproape 73% dintre participanţii la sondajul UndeLucrăm.ro au răspuns afirmativ când au fost întrebaţi dacă în ultima vreme li s-a comunicat un refuz în privinţa angajării după un interviu susţinut.

Citeşte mai multe pe Business Magazin

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici