Hassan Rouhani susţine că Iranul a fost de acord iniţial cu un plan privind dialogul cu SUA

Iranul a fost de acord cu un plan privind dialogul cu Statele Unite, în timpul reuniunii Adunării Generale a ONU de săptămâna trecută, înainte ca preşedintele american Donald Trump să ameninţe cu intensificarea sancţiunilor impuse Teheranului, a informat Hassan Rouhani, relatează CNN.

333 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani susţine că Iranul a fost de acord iniţial cu un plan privind dialogul cu SUA

Hassan Rouhani susţine că Iranul a fost de acord iniţial cu un plan privind dialogul cu SUA

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut propunerea şi a încercat să făcă posibiliă o întrevedere între Donald Trump şi liderul iranian Hassan Rouhani.

"Preşedintele francez s-a întâlnit cu mine pentru a doua oară în 24 de ore şi mi-a prezentat un plan, iar eu am confirmat că, din punctul nostru de vedere, planul este acceptabil", a afirmat liderul iranian.

Rouhani a declarat că programul stipula faptul că Iranul nu trebuie să încerce să obţine arme nucleare, însă trebuie să se conformeze păcii regionale şi să contribuie la menţinerea acesteia, iar în schimb Statele Unite vor ridica toate sancţiunile impuse acestuia.

Cu toate acestea, Teheranul a renunţat la plan după ce Donald Trump a declarat că va intensifica sancţiunile asupra Iranului, a informat Rouhani.

 

Taguri:
iran,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici