Hezbollah ameninţă Israelul cu represalii după asasinarea islamistului Samir Kuntar

Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, a avertizat Israelul cu represalii după asasinarea militantului islamist Samir Kuntar, informează site-ul Ynetnews.com.

730 afișări
Imaginea articolului Hezbollah ameninţă Israelul cu represalii după asasinarea islamistului Samir Kuntar

Hezbollah ameninţă Israelul cu represalii după asasinarea islamistului Samir Kuntar (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Atât eu, cât şi Samir Kuntar ştiam că Israelul va ataca, pentru că Israelul nu iartă nicioodată, spre deosebire de Hezbollah", a declarat Hassan Nasrallah într-un discurs televizat.

"Israelul este autorul acestui asasinat, iar noi vom riposta", a ameninţat Nasrallah.

"Inamicul israelian va regreta asasinarea lui Samir Kuntar", a ameninţat Omar al-Mussawi, un alt reprezentant al mişcării Hezbollah.

Mii de persoane au participat luni, în Liban, la funeraliile lui Samir Kuntar. "Israelul va plăti pentru acţiunea stupidă de asasinare a lui Samir Kuntar", a declarat un alt membru Hezbollah, Hashim Safi Al Din.

Samir Kuntar, un fost lider al mişcării şiite Hezbollah şi fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum şi alte opt persoane au murit într-un raid aerian atribuit Israelului efectuat la periferia oraşului sirian Damasc. Potrivit postului Al-Manar, aparţinând mişcării şiite libaneze Hezbollah, două avioane de vânătoare israeliene au pătruns în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în spaţiul aerian sirian şi au lansat patru rachete spre o clădire de şase etaje din zona Jaramana, o suburbie situată la sud-est de Damasc.

Clădirea s-a prăbuşit în urma atacului, provocând moartea a nouă persoane care se aflau în interior.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat, duminică dimineaţă, că printre victime se numără Samir Kuntar, un druz în vârstă de 53 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, în anul 1979, într-un atac terorist soldat cu cinci morţi în Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizaţiei şiite Hezbollah. Kuntar a fost deţinut în Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat în anul 2008, într-un schimb de prizonieri cu mişcarea Hezbollah, în schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev şi Ehud Goldwasser. Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit în bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici