Hezbollah declară că este mai puternic decât înainte

Organizaţia libaneză Hezbollah şi-a avertizat miercuri adversarii că este „de mii de ori mai puternică” decât înainte, în timp ce luptătorii săi au avut schimburi de focuri la graniţă cu forţele israeliene, în cadrul unor violenţe alimentate de războiul dintre Hamas şi Israel, potrivit Reuters.

1333 afișări
Imaginea articolului Hezbollah declară că este mai puternic decât înainte

Mediafax Foto

Statele Unite au avertizat Iranul, care susţine Hezbollah şi gruparea palestiniană Hamas, să nu se implice în criză şi au desfăşurat două portavioane care, potrivit acestora, au ca scop descurajarea oricărui actor statal sau non-statal care încearcă să escaladeze războiul.

Oficialul Hezbollah Hashem Safieddine, într-un discurs ţinut în faţa a mii de susţinători, a declarat că preşedintele american Joe Biden, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi „europenii rău intenţionaţi” ar trebui să fie atenţi.

„Răspunsul la greşeala pe care aţi putea-o face cu rezistenţa noastră va fi răsunător”, a spus el.

„Pentru că ceea ce avem noi este credinţa, iar Dumnezeu este mai puternic decât voi, decât toate navele voastre de luptă şi decât toate armele voastre”, a spus el, vorbind la un miting convocat ca răspuns la un atac care a ucis sute de persoane într-un spital din Gaza.

Hezbollah şi Israelul au făcut schimb de focuri la frontieră aproape zilnic de când Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, iar Israelul a răspuns cu atacuri aeriene feroce asupra Gaza.

Hezbollah a declarat că a atacat miercuri cinci locaţii, inclusiv o cazarmă israeliană din Zar'it şi o poziţie de peste graniţă din zona libaneză Ras Naqoura, folosind rachete ghidate în mai multe dintre lovituri.

Armata israeliană a declarat că a răspuns la focuri de armă trase asupra posturilor sale militare din zona Zar'it şi, de asemenea, a răspuns după ce militanţii au tras rachete antitanc spre Kibbutzul israelian Manara şi Rosh HaNikra, în apropiere de graniţă.

Armata a declarat că va „continua să lovească ţinte teroriste aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah”.

Luptele au fost cele mai sângeroase la graniţă de când Hezbollah şi Israelul au intrat în război în 2006.

Hezbollah a anunţat miercuri că un luptător a murit din cauza rănilor suferite marţi, ridicând la şase numărul luptătorilor săi ucişi în violenţele de marţi.

Surse Reuters au declarat săptămâna trecută că atacurile Hezbollah de până acum au fost limitate, evitând un război major. Liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat pe 13 octombrie că grupul va acţiona atunci când va veni momentul.

Ministrul israelian al apărării a declarat la 15 octombrie că Israelul nu are niciun interes să poarte un război pe frontul său nordic şi că, dacă Hezbollah se va reţine, atunci Israelul va menţine şi situaţia de-a lungul graniţei aşa cum este.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici