Hillary Clinton felicită poporul român pentru cei 20 de ani de democraţie

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a felicitat poporul român pentru cei 20 de ani de democraţie, în numele preşedintelui Barack Obama şi al cetăţenilor Statelor Unite, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

9 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton felicită poporul român pentru cei 20 de ani de democraţie

Hillary Clinton felicită poporul român pentru cei 20 de ani de democraţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urmă cu 20 de ani, la 17 decembrie 1989, poporul României a dus mai departe valul de libertate din Europa Centrală. Mai întâi în Timişoara, apoi în toată România, bărbaţi şi femei au îndrăznit să se ridice împotriva tiraniei. Ei şi-au riscat propria siguranţă şi prin acest proces au eliberat o naţiune, menţionează mesajul lui Clinton.

Aceasta este o oportunitate de a sărbători marele succes pe care l-a obţinut România în anii de la acele zile fatidice de decembrie. În urmă cu 20 de ani, nimeni nu ştia ce va ieşi din ruinele comunismului. Dar datorită determinării şi curajului poporului român, astăzi, ţara lor este o democraţie puternică, un nou membru vibrant al Uniunii Europene şi un membru preţuit al NATO, continuă mesajul.

Statele Unite sunt mândre să numească România un aliat şi un prieten de încredere. În numele preşedintelui Barack Obama şi al cetăţenilor Statelor Unite, felicit poporul României pentru 20 de ani de democraţie. Cu această ocazie istorică, permiteţi-ne să ne angajăm din nou pentru valorile promovate de femeile şi bărbaţii curajoşi din 1989 - democraţie, drepturile omului, statul de drept - şi să depunem eforturi împreună pentru a face faţă provocărilor din secolul al XXI-lea, conchide secretarul de Stat american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici