Hillary Clinton îl devansează pe Barack Obama într-un sondaj

Hillary Clinton, candidată la învestitura democrată pentru Casa Albă, îl devansează pentru prima dată în ultimele trei luni pe rivalul său Barack Obama în intenţiile de vot ale alegătorilor democraţi şi independenţi, relevă un sondaj naţional USA Today/Gallup.

18 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton îl devansează pe Barack Obama într-un sondaj

Hillary Clinton îl devansează pe Barack Obama într-un sondaj (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit acestui sondaj, dat publicităţii luni şi efectuat de joi până sâmbătă, Clinton are un avantaj de şapte puncte faţă de Obama, obţinând 51 la sută din intenţiile de vot ale democraţilor şi independenţilor faţă de 44 la sută cât ar câştiga senatorul de Ilinois, înaintea alegerilor primare care vor avea loc marţi în Indiana (nord) şi Carolina de Nord (sud-est).

Cu două săptămâni în urmă, înaintea disputei cu fostul său pastor Jeremiah Wright, Obama obţinea cu 10 puncte mai mult decât rivala sa.

Hillary Clinton este deja considerată ca fiind cea mai bună candidată, fiind creditată cu cinci puncte mai mult decât republicanul John MacCain la alegerile din noiembrie, potrvit datelor sondajului care are o marjă de eroare de cinci la sută. În februarie, Barack Obama o depăşea cu 33 la sută.

Pe de altă parte, 60 la sută dintre alegătorii democraţi şi independenţi sunt de părere că cei doi rivali democraţi trebuie să îşi continue campaniile, 23 la sută cred că fosta Prima Doamnă ar trebui să se retragă, în timp ce 15 la sută afirmă că Obama ar trebui să părăsească cursa.

Potrivit datelor unui alt sondaj naţional realizat de CBS şi New York Times, date publicităţii duminică, 50 la sută dintre democraţi vor ca Obama să fie candidatul partidului la alegerile din noiembrie, faţă de 38 la sută care o preferă pe Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici