Hillary Clinton le va cere delegaţilor săi să îl susţină pe Obama

Hillary Clinton, fostă candidată la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din SUA, le va cere delegaţilor săi prezenţi la convenţia partidului să îl susţină pe Barack Obama drept candidat la Casa Albă.

20 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton le va cere delegaţilor săi să îl susţină pe Obama

Hillary Clinton le va cere delegaţilor săi să îl susţină pe Obama (Imagine: Mediafax/AFP)

Clinton ar putea face acest anunţ miercuri, la finalul unei reuniuni cu delegaţii săi, a declarat duminică un oficial al Partidului Democrat, sub protecţia anonimatului.

Convenţia democrată, care urmează să îl desemneze pe Obama candidat la Casa Albă, va începe luni la Denver, Colorado.

Duminică, echipa republicană a apărat-o pe Hillary Clinton, apreciind că senatoarea de New York este cea care merita să fie candidat la postul de vicepreşedinte, atribuit lui Joe Biden.

Alegându-l pe Biden, "senatorul Obama a subliniat slăbiciunile sale mai degrabă decât forţa sa", a declarat fostul primar republican de New York, Rudolph Giuliani, intervievat de ABC. "Cea mai bună alegere, alegerea evidentă ar fi fost Hillary Clinton", a adăugat el.

Potrivit unui sondaj publicat duminică de Washington Post, realizat înainte ca Obama să îl anunţe candidat la postul de vicepreşedinte pe Biden, 20 la sută dintre susţinătorii lui Hillary Clinton intenţionează să voteze cu adversarul acestuia, John McCain.

Acest sondaj acordă doar patru puncte avans lui Obama faţă de McCain (49 de procente la 45 de procente), în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Tabăra republicană a lansat duminică seara un nou clip televizat, difuzat în mai multe state-cheie, care laudă meritele lui Clinton, în detrimentul lui Obama.

"Ea a obţinut milioane de voturi dar nu este în echipă. De ce? Pentru că a spus adevărul" privind slăbiciunile lui Obama, afirmă o voce în clip: "adevărul doare şi lui Obama nu îi place".

Clinton a salutat nominalizarea lui Biden, dar atitudinea susţinătorilor săi - circa 2.000 de delegaţi pro-Clinton vor participa la convenţie - rămâne o necunoscută. Hillary Clinton a obţinut între 17 şi 18 milioane de voturi la alegerile primare.

Ea urmează să se exprime în cursul convenţiei marţi, iar soţul său, fostul preşedinte Bill Clinton, adesea critic la adresa lui Obama, va vorbi miercuri seara.

Numele lui Clinton va fi supus votului miercuri seara. Ea nu are din punct de vedere matematic suficienţi delegaţi pentru a obţine învestitura partidului, dar un scor strâns cu Obama ar putea sublinia diviziunile formaţiunii democrate. În mod tradiţional, candidatul democrat este desemnat prin aclamare.

"Susţinerea lui Barack Obama de către Hillary Clinton este clară", a declarat Kathleen Strand, purtătoare de cuvânt a senatoarei de New York. Clinton "a spus de multe ori că ea şi Barack Obama au acelaşi angajament pentru a schimba direcţia ţării", a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici