Hillary Clinton va accepta să devină secretar de Stat

Senatorul de New York Hillary Clinton intenţionează să accepte postul de secretar de Stat oferit de preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, care încearcă să pună bazele unei viitoare colaborări cu foştii săi adversari.

11 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton va accepta să devină secretar de Stat

Hillary Clinton va accepta să devină secretar de Stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clinton, care în cazul în care va fi numită în această funcţie o va înlocui pe Condoleezza Rice, s-a specializat în politică externă şi apărare încă de la începutul carierei sale de senator de New York, relatează The Guardian, în ediţia electronică. Deşi susţine războiul din Irak, ea şi Obama au convenit asupra retragerii trupelor americane din această ţară.

În cadrul eforturilor sale de a colabora cu foştii rivali, Obama s-a întâlnit luni şi cu republicanul John McCain, pe care l-a învins la 4 noiembrie. Surse din ambele tabere au declarat însă că Obama nu i-a oferit lui McCain o funcţie executivă, ei concentrându-se pe modalităţile care să conducă la adoptarea în Congres a legislaţiei pe care o susţin amândoi.

Obama a confirmat la acest sfârşit de săptămână că va oferi diferite funcţii anumitor republicani. Unul dintre numele cele mai vehiculate fiind cel al lui Chuck Hagel, fost senator republican şi specialist în afaceri externe, un critic vehement al războiului din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici