Hispanicii vor deveni majoritari în SUA până în 2050 - studiu

Populaţia hispanică va deveni majoritară până în 2050 în Statele Unite, numărul imigranţilor şi al copiilor acestora sporind considerabil în perioada următoare, cu până la 82 de procente din rata creşterii demografice, potrivit unui studiu.

10 afișări
Imaginea articolului Hispanicii vor deveni majoritari în SUA până în 2050 - studiu

Hispanicii vor deveni majoritari în SUA până în 2050 - studiu

Populaţia Statelor Unite va atinge în 2050 cifra de 438 de milioane de locuitori, de la un număr de 296 de milioane de locuitori în 2005, potrivit institulului Pew Research Center.

Populaţia albă non-hispanică va înregistra un procent de 47 la sută din total în 2050, conchide raportul.

Până la acea dată, unul din cinci americani va fi un imigrant născut în afara graniţelor ţării, comparativ cu unul din opt americani, în 2005.

"Dintre cele 117 milioane de locuitori care se vor adăuga populaţiei în această perioadă din cauza efectului noii imigraţii, 67 de milioane vor fi reprezentate de imigranţi, iar 50 de milioane vor fi reprezentate de copiii sau nepoţii acestora, născuţi în Statele Unite", mai evidenţiază studiul.

În timp ce populaţia albă, cu o rată scăzută a natalităţii, îmbătrâneşte, numărul hispanicilor, cea mai mare minoritate a naţiunii, se va tripla, aceştia fiind responsabili de sporirea cu 60 la sută a ratei democrafice, până în 2050.

"Cifra populaţiei albe va spori, dar doar cu patru procente", spune D'Vera Cohn, unul dintre autorii raportului.

Populaţia asiatică îşi va dubla procentajul, de la cinci la sută, la nouă la sută, în timp ce numărul persoanelor de culoare va rămâne în jur de 13 la sută din total, potrivit raportului.

În acelaşi timp, cifra populaţiei în vârstă se va dubla, pe măsură ce generaţia care aparţine perioadei exploziei demografice se pensionează. Numărul copiilor şi al persoanelor în vârstă care muncesc va creşte mult mai lent.

Aproximativ jumătate din numărul noilor imigranţi care intră pe teritoriul ţării va proveni din statele Americii Latine, anticipează autorul sudiului, Jeffrey S. Passel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici