Hollande: Acordul de frontieră dintre Paris şi Londra nu va fi afectat de ieşirea Marea Britanii din UE

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, apreciază că acordul de frontieră dintre Franţa şi Marea Britanie nu va fi afectat de referendumul britanic care a decis ieşirea din Uniunea Europeană.

1424 afișări
Imaginea articolului Hollande: Acordul de frontieră dintre Paris şi Londra nu va fi afectat de ieşirea Marea Britanii din UE

Hollande: Acordul de frontieră dintre Paris şi Londra nu va fi afectat de ieşirea Marea Britanii din UE

"A pune sub semnul întrebării Acordul Le Touquet deoarece Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană nu are sens", a declarat Francois Hollande la finalul reuniunii Consiliului European, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Acordul, semnat în anul 2003, le permite oficialilor britanici să efectueze verificări de paşapoarte în Franţa şi invers, mutând practic frontiera britanică în Franţa. Situaţia are ca efect rămânerea imigranţilor extracomunitari care vor să ajungă în Marea Britanie în oraşul francez Calais.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici