Hollande, Poroşenko şi Merkel şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia de la Debalţeve

Preşedintele francez Francois Hollande, omologul său ucrainean Petro Poroşenko şi cancelarul german Angela Merkel au vorbit la telefon, luni, pe marginea situaţiei din sud-estul Ucrainei, cei trei lideri exprimându-şi îngrijorarea faţă de tensiunile de la Debalţeve, relatează agenţia rusă Tass.

960 afișări
Imaginea articolului Hollande, Poroşenko şi Merkel şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia de la Debalţeve

Hollande, Poroşenko şi Merkel şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia de la Debalţeve (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Cei trei lideri şi-au exprimat îngrijorarea faţă de continuarea luptelor în zona oraşului Debalţeve, în regiunea Doneţk, a anunţat Preşedinţia Franţei, potrivit Tass.

Mai devreme, un reprezentant militar al autoproclamatei "republici populare" din Doneţk, Eduard Basurin, a apreciat că situaţia din împrejurimile oraşului Debalţeve este nesigură din cauza continuării focurilor din partea forţelor Kievului.

Un armistiţiu între trupele ucrainene şi separatiştii proruşi în regiunea Donbas a intrat în vigoare duminică la ora 0.00 (0.00, ora României).

Cu toate acestea, situaţia este tensionată în regiune, în special în zona oraşului Debalţeve, un nod feroviar strategic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici