Hollande se abţine să îşi exprime preferinţa pentru vreunul dintre candidaţii la preşedinţia SUA

Preşedintele francez François Hollande a fost uşor ironic marţi, la New York, în legătură cu alegerile prezidenţiale americane, răspunzând evaziv unei jurnaliste care l-a întrebat pe cine preferă dintre republicanul Mitt Romney şi democratul Barack Obama.

111 afișări
Imaginea articolului Hollande se abţine să îşi exprime preferinţa pentru vreunul dintre candidaţii la preşedinţia SUA

François Hollande (Mediafax Foto/AFP)

"Dumneavoastră ce credeţi?", i-a replicat preşedintele François Hollande. "Sunteţi sensibil la faptul că Mitt Romney, în cadrul întâlnirilor sale de campanie, nu încetează să critice Europa socialistă?", a insistat jurnalista într-o conferinţă de presă la ONU.

"Da, acesta este motivul pentru care mă voi abţine să spun ceva, în cazul în care aveţi nelămuriri. Dacă un socialist ar susţine unul dintre candidaţi, acest lucru ar putea să îl coste", a răspuns şeful statului francez, imediat după ce a pronunţat primul său discurs în faţa Adunării Generale a ONU.

"Aş putea să îl susţin pe Mitt Romney. Cu toate acestea nu am să o fac", a continuat el zâmbind.

În ceea ce îl priveşte pe Barack Obama, care nu s-a întâlnit cu niciun lider în cursul participării sale la Adunare, "vom avea ocazia altor întâlniri", a dat asigurări François Hollande. "Ceea ce contează este să îl putem vedea după noiembrie, cred eu", a mai spus preşedintele francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici