Hosni Mubarak cere Guvernului să promoveze democraţia şi să restabilească încrederea în economie

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, l-a însărcinat pe noul său premier, Ahmad Shafik, să promoveze democraţia, prin dialog cu opoziţia, şi să restabilească încrederea în economia ţării, într-o declaraţie difuzată duminică de televiziunea de stat.

22 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak cere Guvernului să promoveze democraţia şi să restabilească încrederea în economie

Hosni Mubarak cere Guvernului să promoveze democraţia şi să restabilească încrederea în economie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După şase zile de violenţe, în care au fost ucise cel puţin 125 de persoane, iar alte câteva mii au fos rănite începând de marţi, Mubarak a anunţat că prioritatea noului premier este reducerea şomajului şi crearea de locuri de muncă.

"Înainte de orice, insist asupra importanţei întreprinderii unor noi măsuri complete şi urgente, durabile, pentru mai multe reforme politice, constituţionale şi legislative, prin dialog cu toate partidele", a declarat el.

Mubarak i-a mai transmis premierului desemnat, în declaraţia citită la televiziune, că noul Guvern trebuie să "restabilească încrederea în economia" egipteană şi "să lupte în mod decisiv contra oricărei forme de corupţie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici