Hu Jintao: China se confruntă cu probleme legate de menţinerea stabilităţii sociale

China se confruntă, în dezvoltarea sa rapidă, "cu o serie de noi probleme", printre care se numără şi menţinerea stabilităţii sociale, a declarat, duminică, preşedintele Hu Jintao.

67 afișări
Imaginea articolului Hu Jintao: China se confruntă cu probleme legate de menţinerea stabilităţii sociale

Hu Jintao: China se confruntă cu probleme legate de menţinerea stabilităţii sociale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un discurs susţinut cu zece zile înaintea împlinirii a 60 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, Hu a adăugat că democraţia de tip occidental nu poate reprezenta o opţiune pentru China.

Partidul Comunist este confruntat cu "o misiune dificilă, care constă în salvgardarea şi îmbunătăţirea nivelului de viaţă al populaţiei şi menţinerea stabilităţii sociale", a spus el, conform textului discursului publicat de site-ul oficial china.com.cn.

Hu s-a referit şi la "sarcina dificilă, ţinând cont de criza financiară internaţională, de a menţine o creştere economică rapidă şi stabilă" şi a cerut membrilor Comitetului Central al Partidului Comunist să promoveze unitatea naţională.

"Trebuie să ajutaţi partidul şi guvernul să îşi îndeplinească îndatoririle în domeniul etnic şi religios, să promoveze unitatea naţională, armonia religioasă şi stabilitatea socială", a spus el, adăugând că Beijingul nu trebuie "în nici un caz să imite metoda sistemului politic occidental".

Sărbătoarea naţională de la 1 octombrie, care va fi marcată printr-o defilare militară de amploare, a fost precedată de confruntări interetnice violente în provincia Xinjiang, cu populaţie musulmană, soldate, conform cifrelor oficiale, cu circa 200 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici