Human Rights Watch cere judecarea lui George W. Bush pentru crime de război

Organizaţia Human Rights Watch cere judecarea fostului preşedinte american George W. Bush şi a membrilor fostei sale administraţii pentru crime de război.

971 afișări
Imaginea articolului Human Rights Watch cere judecarea lui George W. Bush pentru crime de război

Human Rights Watch cere judecarea lui George W. Bush pentru crime de război (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un raport al Human Rights Watch subliniază că autorităţile americane sunt obligate să îi ancheteze pe foştii membri ai Administraţiei George W. Bush pentru acte de tortură, răpiri şi abuzuri săvârşite asupra prizonierilor, informează ziarul The Guardian.

În afară de Bush, organizaţia cere judecarea fostului vicepreşedinte Dick Cheney, a fostului secretar al Apărării, Donald Rumsfeld, şi a fostului director CIA, George Tenet.

HRW apreciază că investigaţia este necesară dacă "Statele Unite doresc să scape de asocierea cu abuzurile de la Abu Ghraib şi Guantanamo şi dacă doresc să reafirme statul de drept".

Autorul raportului, Reed Brody, afirmă că supravegherea Statelor Unite este necesară întrucât Administraţia Barack Obama şi-a abandonat obligaţiile. "A devenit clar că Administraţia Obama nu îşi mai îndeplineşte obligaţiile de a investiga aceste cazuri, deşi dovezile s-au adunat. Anul acesta, fostul preşedinte Bush a recunoscut că a autorizat folosirea tehnicilor de simulare a înecului", subliniază Brody.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici