IDF dezvăluie o reţea masivă de tuneluri Hamas în Jabaliya, unde a găsit cadavrele a 5 ostatici

Forţele de apărare israeliene descoperă o reţea masivă de tuneluri Hamas în Jabaliya din nordul Gaza, unde au fost recuperate corpurile a cinci ostatici israelieni la începutul acestei luni.

23860 afișări
Imaginea articolului IDF dezvăluie o reţea masivă de tuneluri Hamas în Jabaliya, unde a găsit cadavrele a 5 ostatici

Sursa foto: IDF

Trupe ale Brigăzii 551 şi ale Unităţii 504 a Serviciului de informaţii militare au condus operaţiunea de recuperare a trupurilor soldaţilor subofiţer Ziv Dado, caporal Nik Beizer şi sergent Ron Sherman, precum şi ale civililor Elia Toledano şi Eden Zacharia, relatează Times of Israel.

IDF avea informaţii că două cadavre de ostatici se aflau în zona Jabaliya şi a localizat guri de tunel.

Tunelurile au scos la iveală o reţea masivă, cu două niveluri şi un lift care cobora zeci de metri până la o sală mare şi un centru de comandă.

IDF spune că reţeaua avea multe secţiuni folosite de Hamas pentru a lupta, inclusiv câteva tuneluri care treceau pe sub o şcoală şi un spital din apropiere. Unul dintre tuneluri ducea la locuinţa fostului comandant al brigăzii Hamas din nordul Gaza, Ahmed Ghandour, care a fost ucis într-un atac aerian israelian.

Întreaga reţea avea o dimensiune de aproximativ un kilometru pătrat.

În tunel au fost găsite, de asemenea, arme şi infrastructura folosită pentru fabricarea armelor, precizează IDF.

Primele două cadavre, ale lui Dado şi Zacharia, au fost găsite la 13 decembrie, iar trei zile mai târziu, celelalte trei, Beizer, Sherman şi Toledano, au fost localizate într-o altă zonă a reţelei de tuneluri.

Reţeaua masivă de tuneluri a fost distrusă în urmă cu câteva zile de către IDF, după ce a finalizat cercetările în zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici