Igor Dodon afirmă că nu va promulga nicio lege cu caracter antirusesc

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, că nu va promulga nicio lege cu caracter antirusesc, adăugând că intenţionează să respingă şi legea cu privire la combaterea propagandei Rusiei, relatează Unimedia.info.

945 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon afirmă că nu va promulga nicio lege cu caracter antirusesc

Igor Dodon afirmă că nu va promulga nicio lege cu caracter antirusesc

Declaraţiile lui Dodon au fost făcute ,luni, în cadrul unui interviu acordat pentru agenţia Ria Novosti.

Parlamentul Republicii Moldova urmează să reexamineze legile respinse de preşedinte, inclusiv pachetul legislativ privind interzicerea difuzării programelor posturilor de televiziune din Rusia.
Dodon a susţinut că intenţionează să respingă această lege, chiar şi cu riscul iniţierii unei proceduri de impeachement.

”Constituţia stipulează că preşedintele este obligat să semneze legea a doua oară. Voi merge conştient la abatere, în cazul în care, în opinia mea, acest lucru nu corespunde intereselor statului. Chiar dacă parlamentul o va aproba pentru a doua sau a treia oară, eu tot o voi respinge şi ea nu va intra în vigoare. Sunt pregătit să merg la asta (n.red.: la referendum). Sunt sigur că poporul va fi de partea mea. Vom merge la popor şi vom vedea pe cine vor susţine oamenii. Orice pas de felul acesta este o creştere a popularităţii preşedintelui. Şi majoritatea parlamentară înţelege acest lucru. Cu aşa un rating de încredere în şeful statului ei nu vor merge la impeachment. Scopul este să dezbată ratingul. Pentru aceasta ei provoacă Rusia, pentru ca să închidă exportul şi aşa mai departe, ne provoacă la greşeli, dar noi nu le vom permite. De aceea, cel mai probabil, nu vor merge la impeachment, pentru că vor pierde", a spus Dodon.

Liderul de la Chişinău a mai precizat că se opune şi proiectul legislativ prin care ziua de 9 mai ar urma să fie declarată ”Ziua Europei”, nu ziua celebrării victoriei Armatei sovietice împotriva Germaniei hitleriste.

"Pentru noi aceasta este o sărbătoare sfântă şi nu putem declara 9 mai Ziua Europei. Este ziua memoriei, Ziua Victoriei", a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici