Igor Dodon: Sper că liderii PSD vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova

Preşedintele-ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a exprimat, printr-un mesaj postat pe Facebook, speranţa că liderii PSD "vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova" şi că "noul Guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenţa şi suveranitatea" acestei ţări.

2572 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Sper că liderii PSD vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova

Igor Dodon: Sper că liderii PSD vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova

Igor Dodon, a salutat, printr-un mesaj postat pe Facebook, rezultatul obţinut de Partidul Social Democrat la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, din România, relatează Radio Chişinău şi Unimedia.

"Vedem că şi în România stânga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD şi îmi exprim speranţa că liderii acestei formaţiuni vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova. Mizăm că noul Guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenta şi suveranitatea ţării noastre. Iar mişcările unioniste vor fi tratate ca nişte entităţi marginale şi radicale, rătăcite în apele democraţiei", a scris Igor Dodon pe Facebook.

La rândul său, Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), şi-a exprimat, de asemenea într-o postare pe Facebook, bucuria pentru succesul electoral al PSD la alegerile din România.

"Ne bucurăm pentru succesul electoral al prietenilor şi partenerilor noştri politici din România. Rezultatul bun al PSD constituie o dovadă că cetăţenii apreciază ideile şi reformele social-democrate. Îi doresc României să aibă parte de echilibru şi stabilitate politică, pentru a asigura în continuare un progres economic şi social", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici