Imagini spectaculoase care arată viteza extinderii incendiilor din Australia. Un nou val de căldură, anunţat | VIDEO

O filmare a pompierilor Departamentului Dunmore arată rapiditatea extinderii incendiilor de vegetaţie din Australia. Un val periculos de căldură va veni în zilele următoare în Victoria şi în sudul Australiei, fiind emise alerte de incendii în apropiere de Perth şi Tasmania, anunţă The Guardian.

1418 afișări
Imaginea articolului Imagini spectaculoase care arată viteza extinderii incendiilor din Australia. Un nou val de căldură, anunţat | VIDEO

Incendiile din Australia: Video arată rapiditatea extinderii focului. Un nou val de căldură, anunţat

Pentru următoarele patru zile, meteorologii anunţă un nou val de căldură în Sudul Australiei şi în statul Victoria, iar alerte de incendii de vegetaţie au fost emise în oraşele Tasmania şi Perth, potrivit sursei citate.

Autorităţile au emis avertismente cu privire la incendii de vegetaţie necontrolate care ar putea izbucni, joi după-amiază, în Bullsbrook, aflat la nord-est de Perth. Între timp, o alertă a fost emisă pentru un incendiu de vegetaţie din apropierea orăşeului St Marys, de pe coasta de est a Tasmaniei. O recomandare de activare a planurilor de combatere a incendiilor a fost transmisă autorităţilor.

Alertele au venit în contextul în care valuri de căldură au cuprins coastele de este şi de sud ale Australiei, ceea ce creşte riscul procedurii unor noi incendii în state deja afectate, precum Victoria, New South Wales şi sudul Australiei.

În timp ce cîteva zeci de incendii continuă să ardă în mai multe zone ale ţării, meteorologii au prognozat că joi temperaturile în Melbourne vor fi de 39 de grade, în Adelaide de 42 grade, iar în Canberra - 37 de grade.

Guvernul din New South Wales a anunţat, de asemenea, că va fo demarată o anchetă, în contextul crizei provocate de incendiile de vegetaţie. Premierul Gladys Berejiklian a jurat că „nu va rămâne niciun colţ neverificat”.

Trei pompieri au fost răniţi, în timp ce ceilalţi din echipaj au scăpat teferi, după ce un copac a căzut pe camionul lor de intervenţie în zona capitalei Canberra. Echipajul a încercat, miercuri noapte, să încetinească răspândirea focului pe o suprafaţă de 15.000 de hectare în regiunea Orral Valley, când copacul a căzut peste vagonul cisternă.

Trei dintre pompieri au fost răniţi. Toţi cei patru membri ai echipajului au fost duşi cu ambulanţa la spitalul din Canberra. Autorităţile din Victoria continuă să deschidă drumurile pentru circulaţie în comunităţile afectate de incendii, care fuseseră izolate după izbucnirea focurilor de vegetaţie la începutul acestei luni.

Comisarul pentru situaţii de urgenţă din Victoria, Andrew Crisp, a confirmat că 250 de oameni au primit permisiunea să se reîntoarcă în Mallaccota. El a avertizat asupra valului de căldură care urmează să vină.

„Joi va fi cald, însă vineri condiţiile meteo vor creşte riscul de incendii. Apoi vor urma furtuni fără ploaie însă cu descărcări electrice, ceea ce va fi o nouă provocare pentru noi”, a explicat Crisp.

În sudul Australiei, autorităţile au declarat stare de risc crescut de incendii în şase districte, printre care se numără şi Peninsula Eyre, Mount Lofty Ranges, peninsula Yorke şi Kangaroo Island.

În Kangaroo Island, zonă deja devastată de incendii, au fost aduse excavatoare, cisterne cu apă şi suplimentate echipajele de pompieri în puncte strategice, de teama că noi incendii ar putea izbucni.

 

Sursa foto: Captură video Dunmore Rural Fire Brigade Facebook

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici