Imagini spectaculoase cu un cerc de foc în apele Mexicului. Ce a provocat „ochiul de foc” VIDEO

  • Imagini unice cu un incendiu pe suprafaţa oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic fac înconjurul lumii.
  • Incendiul a fost provocat de o scurgere de gaz la o conductă subacvatică ce aparţine companiei petroliere Pemex
  • Autorităţile locale nu au făcut încă declaraţii privind substanţa care a ars pe suprafa
5115 afișări
Imaginea articolului Imagini spectaculoase cu un cerc de foc în apele Mexicului. Ce a provocat „ochiul de foc” VIDEO

FOTO Captură video Sleuth Media/ Youtube

Flăcări uriaşe au izbucnit din apă, formând un „ochi de foc”, relatează The Guardian. Incidentul a avut loc în apropierea platformei petroliere Pemex, vineri. 
 
Cinci ore a durat stingerea incendiului, care a izbucnit o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important câmp al companiei Pemex.
 
Ku Maloob Zaap este situat la sud de Golful Mexic şi este, în prezent, cel mai mare producător de ţiţei al companiei Pemex, Pe scurt, producţia sa reprezintă peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic. 
 
 
Turbomaşina instalaţiilor de producţie active aparţinând lui Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente”, se arată într-un raport al Pemex privind incidentul de vineri seara.  Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport.  
 
Angel Carrizales, reprezentantul agenţiei naţionale pentru Siguranţa petrolului din Mexic, declară, pe Twitter, că incidentul „nu a generat nicio deversare”. Acesta a omis însă să explice ce anume a ars pe suprafaţa apei, deşi, cel mai probabil, ar fi petrol.
 
Pemex a declarat că va iniţia o serie de investigaţii privind cauza incendiului. Totodată, compania a închis supapele conductei care au diametrul de 30 de centimetri. 
 
Nu este prima dată când Pemex are accidente industriale de acest fel. 
 
Din păcate, astfel de episoade au un impact negativ major asupra ecologiei şi vieţii marine.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici