Imaginile prin satelit confirmă prezenţă militară în Belarus, Crimeea şi vestul Rusiei

  • Imaginile prin satelit au surprins echipamente şi tehnică militară în mai multe locaţii din Belarus, Crimeea şi vestul Rusiei
  • Compania privată Maxar Technologies din SUA supraveghează de câteva săptămâni activitatea armatei ruse
  • Mai multe aparate de zbor au fost fotografiate în apropierea graniţei cu Ucraina
2502 afișări
Imaginea articolului Imaginile prin satelit confirmă prezenţă militară  în Belarus, Crimeea şi vestul Rusiei

Sursa foto: Profimedia

Imaginile realizate din satelit de săptămâna aceasta au confirmat prezenţa militară în mai multe locaţii din Belarus, Crimeea şi vestul Rusiei. Mişcările de trupe au fost captate preponderent în apropierea frontierelor ucrainene.

Maxar Technologies este o companie privată cu sediul în SUA, delegată să supravegheze activitatea militară în zonă. Imaginile surprinse recent arată mai multe elicoptere, alături de avioane de luptă şi drone, grupate pe un aerodrom situat în nord-vestul Belarusului, la aproximativ 16 kilometri de graniţa cu Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că preşedintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina şi răspândeşte informaţii false în încercarea de a construi un pretext pentru a justifica acţiunile militare ale Rusiei. Rusia neagă cele afirmate de liderul Casei Albe.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici