Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani. Dezvăluirea unui savant de la Harvard

Un recunoscut profesor şi cercetător de la Harvard Medical School crede că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani, a declarat acesta într-un interviu acordat postului american CBS News.

5756 afișări
Imaginea articolului Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani. Dezvăluirea unui savant de la Harvard

Savant: Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani

"Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la şoareci. Vom şti în curând dacă metoda va da rezultate la rasa de câini cocker spaniel", a declarat profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de ştiinţă într-un laborator de la Harvard Medical School.

Acesta preconizează că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani.

Laboratorul lui Church lucrează şi la eliminarea maladiilor genetice şi la a-i face pe oameni imuni la toţi viruşii. Asemenea poiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”. Procesul nu implică modificarea genelor, ci se adaugă gene.

„Funcţia genetică încetineşte, aşa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la şoareci ca să le îmbunătăţească funcţiile cardiace şi renale, precum şi conţinutul de glucoză din sânge.

La Universitatea Tuft, un program pilot va încerca să-l trateze pe spanielul Shadow cu o terapie genetică pentru un tip de boală de inimă. Şi un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania lucrează la o terapie genetică pentru câini, după cum informează Wall Street Journal. Unele proiecte încearcă să înveţe de la câini despre îmbătrânirea umană, iar altele tratează câini cu terapii care au fost utilizate de oameni.

„Produsele veterinare pot fi la câţiva ani distanţă, iar apoi ne vor mai trebui cam 10 ani pentru a parcurge testele clinice pe oameni”, afirmă George Church.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ştiinţă,
cercetare,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici