Impas în circulaţia feroviară din Germania, sute de mii de călători afectaţi

Sute de mii de persoane s-au confruntat miercuri cu anulări de trenuri în Germania, asta după ce o grevă feroviară de trei zile la nivel naţional a sporit impasul în călătorii, relatează Reuters.

219 afișări
Imaginea articolului Impas în circulaţia feroviară din Germania, sute de mii de călători afectaţi

Sursă foto: AP / Mediafax Foto

Unul din cinci servicii feroviare de mare viteză pe distanţe lungi funcţiona, iar serviciile regionale au fost "reduse masiv", a declarat un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn.

Pe de altă parte, şeful asociaţiei fermierilor germani DBV a arătat că se vor va intensifica protestele miercuri, după ce convoaie de tractoare şi camioane au blocat drumurile din întreaga ţară la începutul acestei săptămâni.

Grevele şi protestele sporesc presiunea asupra guvernului de coaliţie al cancelarului Olaf Scholz, care se confruntă cu probleme economice din ce în ce mai mari, inclusiv date macroeconomice slabe şi rate ridicate ale dobânzilor, relevă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
trenuri,
grevă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici