”Impresionant.” Dr. Fauci salută anunţul Moderna care spune că vaccinul său este 95% eficient împotriva Covid-19

  • „Impresionant.” Aşa a salutat imunologul Anthony Fauci anunţul companiei americane Moderna că vaccinul său este aproape 95% eficient împotriva Covid-19.
  • Dr. Fauci: ”Trebuie să recunosc că aş fi fost fericit cu o rată de eficacitate de 70% sau cel mult 75%.”
  • Vaccinul se bazează pe o nouă tehnologie, ARN mesager.
1156 afișări
Imaginea articolului ”Impresionant.” Dr. Fauci salută anunţul Moderna care spune că vaccinul său este 95% eficient împotriva Covid-19

Profimedia

„Impresionant.” Aşa a salutat imunologul Anthony Fauci anunţul companiei americane Moderna că vaccinul său este aproape 95% eficient împotriva Covid-19, notează Le Figaro.
 
Trebuie să recunosc că aş fi fost fericit cu o rată de eficacitate de 70% sau cel mult 75%”, a spus dr. Fauci. „Ideea de a avea un vaccin care este 94,5% eficient este incredibil de impresionantă”, a continuat el. "Este un rezultat cu adevărat uimitor, cred că nimeni nu se aştepta să fie atât de bun."
 
Dr. Fauci este directorul Institutului American de Boli Infecţioase (NIAID), care a început să co-dezvolte vaccinul în ianuarie, la scurt timp după ce autorităţile chineze au lansat secvenţa genetică a noului coronavirus.
 
Vaccinul se bazează pe o nouă tehnologie, ARN mesager, care implică inserarea instrucţiunilor genetice în organism pentru a declanşa producerea unei proteine ​​identice cu cea a coronavirusului şi pentru a provoca un răspuns imun .
 
Mulţi oameni au avut rezerve cu privire la această metodă care nu fusese încă testată şi dovedită. Unii chiar ne-au criticat pentru asta,” a spus dr. Fauci.
 
Rezultatul Moderna arată că riscul ca populaţia să se îmbolnăvească de Covid-19 a fost redus cu 94,5% între grupul Placebo şi grupul vaccinat din studiul clinic în desfăşurare pe 30.000 de persoane din Statele Unite, potrivit unei analize preliminare a primele cazuri. In acest caz, 90 de participanţi la grupul placebo au luat Covid-19, comparativ cu 5 din grupul vaccinat.
 
”Am avut unsprezece cazuri grave, niciunul în grupul vaccinat şi unsprezece în grupul placebo. Deci, problema se rezolvă dacă vaccinul este utilizat pentru a preveni formele severe ale bolii,” a adăugat dr. Fauci.

Durata imunităţii conferite de vaccin este încă necunoscută, lucru pe care doar timpul îl va dezvălui. Dr. Fauci spune că este „sigur” că această durată va fi semnificativă, dar „nu ştim dacă va fi un an, doi ani, trei ani, cinci ani, nu ştim”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici