În relaţia dintre UE şi China ”interesul poartă fesul”. Negocierile economice se reiau, în ciuda tensiunilor diplomatice

  • Ursula Von der Leyen, Angela Merkel şi Charles Michel discută cu preşedintele chinez Xi Jinping
  • Videoconferinţa are ca obiectiv acordul privind investiţiile negociate deja de 7 ani
  • Liderii europeni vor să ai acces la piaţa chineză cu reguli de concurenţă loială
639 afișări
Imaginea articolului  În relaţia dintre UE şi China ”interesul poartă fesul”. Negocierile economice se reiau, în ciuda tensiunilor diplomatice

FOTO: Profimedia

În relaţia cu China ”interesul economic poartă fesul”. Negocierile economice UE-China se reiau, chiar dacă există tensiuni diplomatice în jurul Hong Kong, Taiwan sau Xinjiang.

Şeful Consiliului European Charles Michel, alături de Ursula Von der Leyen şi Angela Merkel, vor discuta astăzi cu preşedintele chinez Xi Jinping. Cei trei lideri europeni vor să ai acces pe piaţa chineză în baza unor reguli de concurenţă loială după ce s-a negociat timp de 7 ani un acord de investiţii UE-China. Oficiul European de Statistică arată că Beijingul este cel mai mare partener pentru importurile de bunuri în statele europene – 19% din total. La exporturile de bunuri, 9% din totalul de mărfuri europene ajung pe piaţa Chinei.

Potrivit Oficiului European de Statistică:

  • Importurile UE din China – 19%
  • Exporturile UE spre China – 9%

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici