Încă o mare companie îşi suspendă temporar operaţiunile în Rusia şi Belarus. 15.000 de angajaţi sunt afectaţi

Compania IKEA a anunţat joi că îşi suspendă temporar activităţile din Rusia şi Belarus, ceea ce afectează aproximativ 15.000 de salariaţi, potrivit CNN.

2284 afișări
Imaginea articolului  Încă o mare companie îşi suspendă temporar operaţiunile în Rusia şi Belarus. 15.000 de angajaţi sunt afectaţi

Compania a trimis joi un comunicat de presă prin care anunţă că îşi întrerupe temporar activităţile în cele două ţări.

„Războiul a avut deja un uriaş impact asupra oamenilor. De asemenea, a dus la întreruperi ale lanţurilor de aprovizionare şi ale regulilor din comerţ. Pentru toate acestea, compania a decis să-şi întrerupă temporar operaţiunile din Rusia”, scrie în comunicat.

IKEA a mai spus că a decis să oprească toate importurile şi exporturile din Rusia şi Belarus şi să stopeze activităţile comerciale şi operaţiunile industriale din Rusia. IKEA are 17 magazine în ţară.

„Aceste decizii au impact direct asupra a 15.000 de salariaţi IKEA. Ambiţiile companiei sunt pe termen lung şi ne-am asigurat angajaţi şi stabilitate financiară pentru viitorul imediat, astfel încât să le oferim suport, lor şi familiilor lor din regiune”, mai scrie în comunicat.

IKEA a mai anunţat că va face o donaţie de 20 de milioane de euro pentru asistenţa umanitară pentru cei care au suferit din cauza conflictului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici