Încă o ţară este deschisă legalizării consumului de canabis în scop recreativ şi organizează referendum

Guvernul din Noua Zeelandă a anunţat, marţi, că va organiza un referendum privind legalizarea consumului de canabis în scop recreativ în 2020, în acelaşi timp cu alegerile legislative, potrivit Associated Press.

4568 afișări
Imaginea articolului Încă o ţară este deschisă legalizării consumului de canabis în scop recreativ şi organizează referendum

Încă o ţară face pasul către legalizarea consumului de canabis în scop recreativ şi face referendum

Organizarea acestui referendum face parte dintre condiţiile puse de Partidul Verzilor în momentul negocierii participării sale în guvernul premierului Jacinda Ardern, după alegerile din 2017.

Ministrul Justiţiei, Andrew Little, a declarat că rezultatul referendumului ar fi irevocabil.

Guvernul lui Ardern a iniţiat deja demersurile pentru legalizarea canabisului în scop terapeutic. Un proiect de lege în acest sens este în curs de analizare în parlament.

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în 2017, 65% dintre neozeelandezi sunt pentru legalizarea canabisului în scop recreativ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici