Incediu la hotelul Taj Mahal din Bombay

Un incendiu a cărui cauză rămâne nedeterminată a izbucnit marţi dimineaţă la hotelul Taj Mahal din Bombay, ţinta atacurilor islamiste la sfârşitul lui noiembrie, dar acesta nu a provocat victime şi a fost controlat, au anunţat pompierii din metropola indiană.

18 afișări
Imaginea articolului Incediu la hotelul Taj Mahal din Bombay

Incediu la hotelul Taj Mahal din Bombay (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Clădirea hotelului a fost închisă după atentatele comise între 26 şi 29 noiembrie, care au distrus o bună parte din aceasta.

Incendiul s-a declanşat marţi dimineaţa, la etajul 20 al clădirii, "fără să provoace victime", a declarat un ofiţer din brigada de pompieri, adăugând că încearcă să stabilească ce anume l-a provocat şi să evalueze pagubele materiale.

Hotelul Taj Mahal, unul dintre cele mai reputate din lume, a fost, timp de 60 de ore, scena unui asediu şi al luptelor dintre islamişti şi forţele de securitate indiene, în timpul cărora s-au declanşat mai multe incendii.

Taj Mahal aparţine grupului Tata, al cărui preşedinte, Ratan Tata, a promis să "reconstruiască şi să restaureze fiecare centimentru, pentru ca hotelul să îşi regăsească gloria trecută.

Construit în urmă cu 105 ani, graţie fondurilor bunicului lui Tata - industriaşul şi filantropul Jamsetji Nusserwanji Tata, căruia i-a fost refuzat accesul la hotelul Palace Apollo, rezervat "albilor" - Taj Mahal numără 565 de camere, închiriate cu 365 până la mii de dolari pe noapte.

Citeşte şi:

Ultimul bilanţ al atacurilor din Bombay - 188 de morţi

Forţele indiene au eliminat toţi teroriştii de la hotelul Taj din Bombay

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici