Incendiile de vegetaţie din Canada: Milioane de oameni, sfătuiţi să poarte mască din cauza fumului

Milioane de persoane din America de Nord au fost sfătuite să poarte măşti în aer liber din cauza nivelului scăzut al calităţii aerului provocat de incendiile intense din Canada.

319 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie din Canada: Milioane de oameni, sfătuiţi să poarte mască din cauza fumului

Potrivit BBC, în New York se vor distribui de joi gratuit măşti. Autorităţile din Canada au anunţat că oamenii ar trebui să poarte o mască dacă nu pot rămâne în casă.

Oficialii avertizează că se aşteaptă ca aceste condiţii să persiste până la sfârşitul săptămânii.

O mare parte din fum provine din Quebec, unde se înregistrează 150 de incendii.

Se aşteaptă ca peste 15.000 de locuitori să fie nevoiţi să se evacueze în această provincie, au declarat miercuri oficialii.

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a clasificat calitatea aerului în mare parte din nord-estul ţării drept „nesănătoasă”, în special pentru persoanele cu probleme respiratorii.

La New York, o ceaţă portocalie a acoperit orizontul oraşului şi a învăluit obiective turistice, inclusiv Statuia Libertăţii. „Recomandăm tuturor newyorkezilor să limiteze activităţile în aer liber în cea mai mare măsură posibilă”, a avertizat miercuri primarul Eric Adams. Grădinile zoologice au adus animalele în interior, iar în New York plimbările cu trăsuri cu cai au fost suspendate.

Miercuri, şcolile din zona Washington DC au anulat, de asemenea, activităţile în aer liber.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat populaţia să nu facă exerciţii fizice în aer liber şi să reducă pe cât posibil expunerea la fum, deoarece aerul prezintă riscuri imediate şi pe termen lung pentru sănătate.

Oficialii canadieni spun că ţara se pregăteşte pentru cel mai grav sezon de incendii de vegetaţie înregistrat vreodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici