Incendiile de vegetaţie din Portugalia. Începe starea de alertă

Incendiile de vegetaţie din Portugalia. Începe starea de alertă pe fondul celui de-al treilea val de căldură. Guvernul a restricţionat accesul în păduri şi a interzis folosirea utilajelor pentru a evita producerea de scântei.

739 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie din Portugalia. Începe starea de alertă

Hepta

Pe fiecare telefon mobil din Portugalia a ajuns un mesaj de avertizare privind riscul extrem de mare de incendii, în timp ce ţara se pregăteşte pentru al treilea val de căldură din această vară.

Ţara a intrat în stare de alertă, în condiţiile în care se aşteaptă ca temperaturile să atingă 38 Celsius (100,4F) şi se anunţă vânt puternic în zilele următoare, notează BBC.

Mesajele i-au avertizat pe cei din zonele rurale să nu declanşeze nicio formă de incendiu.

De asemenea, guvernul a restricţionat accesul în păduri şi a interzis folosirea utilajelor pentru a evita producerea de scântei.

Starea de alertă a intrat în vigoare la miezul nopţii de duminică şi va dura până marţi.

Aproximativ 92.000 de hectare de terenuri au ars deja în acest an, potrivit estimărilor guvernului.

Numai în zona Serra da Estrela, incendiile din ultimele săptămâni au distrus peste 28.000 de hectare - mai mult de 25% din suprafaţa totală.

În Spania vecină, un incendiu de vegetaţie în provincia estică Valencia a scăpat de sub control şi a devenit unul dintre cele mai mari incendii din ţară din acest an. Vineri, când a intrat în a cincea zi, au fost trimise 35 de avioane în ajutor pentru stingerea flăcărilor.

În acest an, incendiile din Spania au ars de patru ori mai mult teren decât în ultimul deceniu.

Până la începutul lunii august, în ţara mediteraneană au fost înregistrate 43 de incendii mari - cele care au afectat cel puţin 500 de hectare - în timp ce media anilor anteriori a fost de 11.

Sistemul european de informaţii privind incendiile forestiere estimează că în Spania au ars anul acesta 284.764 de hectare (704.000 de acri) - de patru ori mai mult decât media de la începutul înregistrărilor, în 2006.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici