Incendiu puternic în Arizona. Ar putea fi cel mai grav din istoria statului - VIDEO

Pompierii susţin că au înregistrat progrese în eforturile lor de a stinge incendiul din Arizona, care devastează zona de 15 zile şi riscă să devină cel mai grav din isoria statului.

748 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în Arizona. Ar putea fi cel mai grav din istoria statului - VIDEO

Incendiu puternic în Arizona. Ar putea fi cel mai grav din istoria statului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne-a înconjurat, dar după ziua de astăzi (sâmbătă, n.red.), suntem foarte optimişti", a declarat un reprezentant al pompierilor, Jerome MacDonald. Incendiul, care a izbucnit la 29 mai într-o regiune montană, este controlat în proporţie de 6 la sută, a declarat el, potrivit CNN.

Calitatea aerului pentru mare parte din statul New Mexico şi estul Arizonei s-ar putea înrăutăţi la acest sfârşit de săptămână din cauza incendiilor, au declarat oficiali din cadrul departamentului pentru sănătate şi mediu din New Mexico.

Fumul dens ar putea afecta persoanele sensibile, cum ar fi copiii, femeile însărcinate, bolnavii de astm şi cei care au probleme cu plămânii şi inima, a adăugat instituţia.

Cel puţin 9.114 de persoane au fost evacuate din Springerville, Eagar, Nutrioso, Alpine, Greer şi zonele învecinate, în timp ce flăcările au distrus 29 de case, dintre care 22 evacuate din oraşul Greer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici